Wat neem je mee, wat laat je achter
Zijn het je spullen
Of je herinneringen
Het onuitputtelijke geloof
Dat alles ooit beter wordt
Wat neem je mee, wat laat je achter
Zijn het de woorden van kwaad
Of de gevoelens van geluk
De oneindige liefde die je voelde
Van de mensen van wie je hield
Wat neem je mee, wat laat je achter
Zijn het de verwijten die je kreeg
Of de hand op je schouder
Het duwtje in jouw rug
Wanneer je de steun nodig had
Wat neem je mee, wat laat je achter
Is het je gelijk
Of zijn het de compromissen
Het water bij de wijn
Om de goede vrede te bewaren
Wat neem je mee, wat laat je achter
Is het spijt voor niet gemaakte keuzes
Of de trots van het doorzetten
Het slagen waar je dacht te falen
Wat neem je mee, wat laat je achter
Zijn het de ruzies
Of de feestjes die je vierden
Met de mensen die je leuk vind
Wat neem je mee, wat laat je achter
Laat los wat energie kost
En ga voor wat je vreugde brengt
©Xaviera van Ankeren
29-1-2024