De wereld draait door
een bekend gegeven
hoor ik u roepen in koor
Er zijn zo van die dagen
dat je melancholisch bent
je hoofd vol met vragen.
Heeft het allemaal nog zin
goed te zorgen voor jezelf
soms heb je daar geen zin meer in.
En dan plotseling breekt de zon door
hoezo, waarom, ik weet het wel
hoor zelfs in de verte een koor.
Het kan te maken hebben met een vriendelijk woord
een kopje van je kat een kwispel van je hond
gooi dan je negatieve gevoelens overboord.
Zie de zonzijde van de dag
als dat natuurlijk mogelijk is
en doorleef hem met een lach.
De wereld draait toch wel door.