Paddentrek
Februari, 10 graden en malse regen
dan kom je ’s avonds padden tegen
soms met heelder kladden
kruipende padden
traag over de baan
auto’s komen eraan
sommigen worden platgereden
snelheid met de voeten getreden
en de padden hebben maar één doel
zich voortplanten in hun geboortepoel
vaak zitten ze als een paar
omarmend op mekaar
en mocht je zo een paartje zien
dan zijn er negen kansen op de tien
het kleinere mannetje bovenaan
en ’t grotere vrouwtje onderaan
dus chauffeurs, nu even opgelet
help de paddenoverzet
ook al is het nat
stop voor een pad
durf ze te pakken
ze zullen niet plakken
en ook al voelen ze koud aan
laat ze alstublieft niet in de kou staan