De zoete geur
prikkelt in mijn neusgaten.
De zorgelijke en uitgerekende bewegingen
doe ik als de meest geleerde.
Eindelijk klaar,
de rook smelt in mijn mond
en raakt mijn longen.
De wezens in mijn hersenen
worden gedeeltelijk verdoofd
en mijn geest verruimt zich.
Het is alsof er duizend deuren openen.
De fantasie en inspiratie gutsen
als een rivier in mijn lege hoofd.
De letters zoeken hun plaats
en vormen woorden,
die vervolgens een tekst maken.
Langzaam verliest de roes
zijn kracht van overheersing
en worden mijn cellen weer de oude.
Met een heldere geest
kijk ik op het blad
en klik tevreden op "save".