De Pier
Scheveningse Pier te koop,
wacht haar renoveren of de sloop?
Waar golven immer beuken tegen de geteisterde pijlers,
maar ook waar de zilte bries je zorgen doet vergeten,
een ding is zeker, onze Pier is na al die jaren echt versleten
Een baken in de zee,
brandend in de zomerse zon,
met ‘s nachts de nabije vuurtoren,
als leidende lichtbron.
Hij was ooit zo statig majestueus en mooi,
decennia stond hij daar onze Haagse Trots,
nu vormt hij meer en meer een gevaar,
ik zou zeggen verkopen en renoveren maar.
Scheveningse Pier 2.0
Hopelijk wordt het weer ooit weer
‘n oase schoonheid van zilte rust,
waar de zee je ziel zal doen verheffen,
als ‘n parel aan de Noordzee kust
Laat dan de golven de gedachten weer dragen,
golvend naar verre oorden, en hoopvolle dagen.
Over enkele jaren staat hier de Pier 2.0, in al haar pracht,
Een plek van pais en vrede, waar iedereen naar smacht.
Hedro20240227