Moedervlek
In het malse natte gras,
’t is daar dat het was.
Een witgele grote vlek
pronkend bij groeiend groen
een wonder in de wei,
In het malse natte gras.
Onregelmatig rond van vorm
pronkend in ’t geheel
een krater in de wei,
in het malse natte gras.
Daar, had de hooiberg gelegen
pronkend tussen de rest
een kunstwerk in de wei,
in het malse natte gras.
Die nu een nieuw achterliet
pronkend rond van vorm
een wonder in de wei,
in het malse natte gras.
Hij, die met de riek verdween
pronkend steek per steek
een hooiwerk in de wei,
in het malse natte gras.
’t Is daar dat het nu is
pronkend bij groeiend groen
een creatie in de wei,
in het malse natte gras.
Oud creëert nieuw
pronkend ongeschonden
van wat was in de wei
en nu is, in de wei
in het malse natte gras.
’t is daar dat het was