Ongebonden
Vandaag is het meer
en ook morgen weer
alles draadloos,
contactloos.
In onze dagelijkse levenssfeer
geen fysische verbindingen meer,
verbondenheid
in ongebondenheid
We raken elkaar noch nauwelijks aan
zwemmen in een woelige oceaan,
letten op voor grensoverschrijdend gedrag
limieten krijgen meer en meer gezag
Neem je een kind bij de hand
waar is je verstand
raak je iemand spontaan aan
heb je hem of haar precies wat aangedaan
Steeds verder in de tijd
verdwijnt vriendelijke intimiteit
het is verworden tot een taboe,
waar gaan we naartoe
maar okee , hij paste zich aan
liet zich contactloos gaan
floot op een mooie vrouw
met spannend truitje in blauw
draaide haar hoofd, lachte en keek
maar reed met haar fiets in de beek
hij wou haar snel droogmaken
maar mocht hij haar wel aanraken
gelukkig was het een breeddenkende vrouw
voelde zich niet gauw in het nauw
ze bood haar handen aan
aanraken toegestaan
Bedankte voor het compliment
van die zichtbaar geschrokken vent
ze was uit het gezonde hout gesneden
en vond fluiten, geen slechte zeden