Jutse plassen
Een plas geboord met riet
lijkt van ver al wat je ziet
of toch niet.
Eenden zwemmen per paar
naast of achter mekaar
typisch voor het prille voorjaar.
Futen, Wilde eend
Meerkoet, Krakeend
Wintertaling en Bergeend.
In de verte rusten stil en loom
drie Aalscholvers in een boom
zich te verliezen in een droom.
Vanuit de vogelkijkhut
voor de regen beschut
turen we naar het gevederde grut.
Dan nog even de plas rondgegaan
en bij bloeiend Speenkruid stilgestaan
waar eerste Bosanemonen opengaan.
Twee uurtjes ontluikende natuur
zo fris en zo puur
een heilzame onthaastingskuur