Lente
Ja, het is zover
de lente is er
je voelt het aan veel
we zitten weer in ’t prieel
zelfs de paardenbloemen zijn er al
maar hoogst en bovenal
meer en meer zon
en een volle regenton
alles begint weer te groeien
en zien we weer de koeien
kuikens, kalfjes en andere jonge dieren
die ons zullen plezieren
meer en meer is er dus de zon
ja maar zegt de buurvrouw,
“nu groeit ook weer het gazon”
die blij was dat ze weer zeuren kon
toch was ze mooi, zo in haar nachtjapon
’s morgens, in warme lentezon
waar gevoel, gezeur overwon
en het niet beter kon