Lief’lijk.
De eerste glimlach
van een baby
het eerste woordje dat zij sprak,
Het loopmomentje
na het kruipen
dat alles onder ’t ene dak.
De tweede fase
ligt dan buiten
in hunkering naar levensgeluk.
Tedere woordjes
liefde akkoordjes
puberteit onder die druk.
De derde liefelijke
zichtbare fase
in ouderdom gearmd in ’t park.
In lief en leed
decennia verbonden
zeilen bol van de huwelijksbark.
Daar tussen in
lief’lijke momenten
rode rozen als de vrouw verjaard.
De fluister woordjes
ik hou van jou
Ied’re dag aan elkaar verklaart.
Th.