De liefste vrouw.
Ze heeft me leren lopen en praten.
Ze heeft ons tafelmanieren geleerd, zodat we niet als varkens vraten.
Als er problemen waren kon ik altijd bij haar komen.
Zij nam me zoals ik was en ze liet me dromen.
Astronaut, brandweerman en bakker
Ze liet me dromen en maakte mij niet wakker.
Ze heeft me altijd gevoed en haar warmte gegeven.
Zij was de enigste die wist hoe ik in elkaar zat en toch hield ze van me, haar hele leven.
Ze heeft veel moeten knokken voor ons in haar jonge leven.
Veel geluk werd haar helaas niet gegeven.
Toch heeft ze ons met de grootste liefde en de grootste wijsheid opgevoed.
En dat is nu juist het gene wat ’t hem doet.
Zij is de enigste vrouw van wie ik ziels veel zal houden.
Zij is de enigste die mij niet laat staan in de ijzige koude.
En toch laat ik te weinig weten dat ik dit alles waardeer.
Hiermee wil ik haar laten weten dat ik wel van haar houd en dat ik haar in alles eer.
Al die jaren beschermde zij ons van het kwaad, zij was als het ware onze hoeder.
Het enigste wat ik wil zeggen, mam, ik houd van je, je bent de beste moeder.
Ron.
29 november 2000