Daar in de schaduwzone,
waar leven en licht dansen om de zon,
staat een schaduw in de stilte,
draaiend om en om.
de schaduwen dansen,
als vormen op de muur,
onthullend wat de stilte verborg,
in dat hoge vuur,
tussen leven en besef,
een schaduw raakt het leven,
die de dansende bol,
verbrijzelt,
al is het maar voor even,
de zwaartekracht doet leven,
stukken rots vervormd verstaan,
waar een nieuwe bol vormt,
in leven en bestaan,
gevonden in stilte,
geborgen in onzichtbaar licht,
het geheimenis van harten,
die inzicht vind in zicht.
een einde is altijd een nieuw begin.