Fietsen, (een oase van innerlijk genot).
Waar de Noordzee haar adem uitblaast,
En de West en oost-duinen fluisteren in de wind,
Daar fiets ik, met de stilte als mijn metgezel.
Daar waar ‘t zand vervaarlijk onder de banden knerpt,
Als ‘n geheime melodie van de sporen der natuur,
Dat, terwijl ik mijn weg baan door ‘t ruige landschap.
Ik voel de krachten van de natuur om me heen,
De wind die dan weer mijn huid streelt, dan weer geselt,
En de zon die haar warme stralen laat dansen.
In deze heerlijke stille wildernis ben ik vrij,
Vrij om te dwalen, vrij om te ontdekken,
En vrij om één te zijn met deze betoverende omgeving.
Terwijl ik peddel door deze tijdloze schoonheid,
Voel ik me levend, verbonden met ‘n basis van vrede,
Want hier, in de duinen, vind ik mijn rust en mijn vrijheid.
Hedro 20240326