Een positieve reis
We zijn onderweg met een doel
al laat de horizon nog raden
We zeilen weg op het gevoel
met achter ons de kade
Met gehesen zeilen in de mast
dient het anker opgehaald
Laat het verleden niet als last
maar als roer wat de route bepaald
Over land voor hulp gekozen
omdat mechanisch last verlicht
Laat de remmen dan niet blozen
vat het stuur van onderricht
Er zijn zeeën en er zijn wegen
onderweg naar zonneschijn
Hopelijk kom je reizigers tegen
die net als jou, gelukkig zijn
Groet passanten met een woord
met een glimlach, elke reis
Dan geeft de horizon in elk oord
zeker de mooiste geheimen prijs