Te voet
Wie doet het hem na
onze grote va
van ze leven niet
zei nonkel Piet
ik snap niet dat hij dat doet
naar Compostella te voet
kapotte heup en knie
veel gezeur van tante Mie
maar toch zei grote va
niets zo zalig als ik ga
want elke keer
alsof ik mediteer
‘mijn beste vriend’
zei pater goed gezind
doe wat ge denkt nodig te hebben
en laat de ballast wegkes ebben
‘en kom thuis bij uw eigen ik’
zei de wat oudere grijze monnik
‘maar vooral, volg uw eigen spoor’
zei meneer pastoor
maar moe Paulien
die hield het voor gezien
haar knieën en heupkes bleven gespaard
ze ging naar Scherpenheuvel op bedevaart