Gekapseisd
Golfslagen reiken tot aan de grijze hemel
De opkomende donkerte voedt de intense paniek
Het schip verliest al krakend haar evenwicht
Donderslagen die de hel verlichten
Brengen hoop door de aanhoudende regen heen
Houden de hartslag zachtjes kloppend
van het o zo fragiele leven
Geschreeuw wordt verstomd door rukwinden
Die verandering en chaos achterlaat
Rondom het kielzog van het schip
Onzichtbaar, doch zo vernietigend aanwezig
Totdat de laatste adem zich uitgeput aandient
Zich durft te laten horen als een vernieuwing
De lucht dwingt tot openbreken
de wind langzaamaan laat verstommen
De golven deiningen laat worden
De donkerte verdringt door zuiver licht
De maan de zon haar intrede laat doen
en je weer durft te laten voelen
via al je zintuigen
met je ogen dicht
De storm die je pure angst heeft laten voelen
Wanhoop, machteloosheid, verdriet en pijn
Zal ook de storm zijn die je leven weet te verlichten
die je keer op keer dichter zal brengen
bij wie je zou willen zijn
Dus kapseis maar een keer
Ga maar eens goed kopje onder
Durf te luisteren naar de verborgen boodschappen
Van de wind, de golven en het gedonder
Durf te voelen wat er in je zijn gebeurd
Door te luisteren naar de signalen van het leven
zodat als die storm zich weer eens aandient
je er stilletjes maar strijdvaardig aan over kan geven