Autobrouwerijsyndroom
Hij voelde het in zijn lies
toen hij op het pijpke blies
helaas, hij testte positief
maar ging in ’t offensief
hij had verdorie niets gedronken
enkel met een waterke geklonken
ondanks zijn sterk verhaal
gaf de agent gaf hem een proces verbaal
toch was het waar
want kijk daar
onze lieve brave oom
heeft het darmfermentatiesyndroom
zijn specifieke darmbacteriën spelen daarbij een grote rol
en zetten suikers van koolhydraten om in alcohol
maar ons oomke vind dat niet erg, hij vindt het zelfs fijn
om zo dagelijks een beetje dronken te zijn