Moederziel alleen
Bleef zij verlaten achter
De anderen zo vrolijk om haar heen
Dat kon het iets verzachten
Ze voelde zich heel eenzaam
Alleen ze was het niet
Zat ze stil voor het raam
Met ingehouden verdriet
Eigenlijk was ze heel tevreden
Maar haar gevoel had de overhand
Ze had teveel geleden
En haar emoties niet in de hand
Toch kwam er toen een lach
Op haar droevig gezicht
Werd het toch een mooie dag
Met haar blik naar buiten gericht