Het juiste woord
diep in haar wonen woorden
soms droevig, soms fijn
het zijn er veel, toch zijn er situaties
waarvoor geen woorden zijn
het komt regelmatig voor
dat ze iets zeggen moet
maar waar zijn de juiste woorden
geen enkel woord voelt goed
ze kan de woorden vaak niet vinden
en is naar het goede woord op zoek
het ligt op het puntje van haar tong
ze las het zo dikwijls in een boek
soms kan het zonder woorden
en kan het met een gebaar
een aai, een kus, een liefdevolle blik
dat is net zo kostbaar