De zuidenwind
Nog even en de zuidenwind staat aan, warm en zacht,
Zwiert door bomen en straten met gematigde kracht.
De Noordenwind staat dan nu in de kou,
De zuidenwind, belooft onvoorwaardelijk trouw.
Hij waait dan gestaag, vrolijk, over park en perk,
Verwarmt eenieder dat is zijn handelsmerk
De mensen lachen nu blijmoedig in de wind,
Verwarmd door de zon, die hen liefdevol omringt.
Zij beiden leveren velen ‘n magische lach,
En brengt zo goedlachs de rokjesdag als drach.
Weg met de gure noordenwind,
die kou en klachten bracht,
De zuidenwind is nu onze koning,
die schenkt iedereen nieuwe kracht!
Hedro 20240407