Duidelijk
Begrijp mij niet verkeerd
ik respecteer ieders waarde
Maar wat de jaren mij hebben geleerd
laat ik niet argeloos ontaarden
De zoektocht naar een eigen
is de basis van bestaan
Hoe ieder dat ook wil rijgen
laat ik toch rustig gaan
In ieders eigen overtuigen
zit een wijze van verwerken
Maar argumentloos buigen
blijf ik mij tegen sterken
De twee kanten van elk verhaal
in geloven, genders of een ras
Hoe ik elke info ook vertaal
ik zit met ervaring in de klas
Dus praat maar, doe en geef
maar mijn inzicht en mijn normen
Krijgt geen verwarde prater scheef
zijn niet lichtzinnig te vervormen