Door al dat bukwerk gister in de tuin
doet de rug, de nek, benen en armen pijn.
Dus eigenlijk m'n hele lijf van m'n voeten
tot en met m'n kruin.
Heb nu een verdovingsdag ingelast
maar het is niet fijn.
Daar had ik vroeger toch geen last van
na de werkdag lopen met de hond
en dan tuinieren
Het was altijd een strak plan
en dan ook nog het verzorgen van de dieren.
Ja, ja ik weet het, alles wat rustiger aan doen
en soms wat meer tijd ervoor nemen
Omschakelen ik ben geen jonge blom meer
Gisteren niet vaak op het bankje gezeten
nu op de blaren zitten maar weer.
Postbode brengt net de Max
en we hebben even gedag gezwaaid
zat binnen een gedichtje te schrijven
Gisteren ben ik de tuin bijna uitgewaaid
vandaag ga ik dus binnen blijven.
Dit was mijn gekrabbel
met wat los gebabbel