Hoop
't Komt allemaal wel goe
zei de boer tegen de koe
enfin dat hoop ik toch
zei hij ook nog
de koe zette het op een loop
want hoop is niet te koop
de boer opende de poort met zwier
en loste zijn bronstige stier
die liep naar de koe vol vuur
helaas, het was naar die van de buur
de boer overstuur
kwaad op de buur
nam de stier bij de hand
en zei, waar is uw verstand
luister hier
zei de stier
vorige keer een feestje gebouwd
en nu tweemaal uitgejouwd
ja door uw verdoemde koe
ze riep tot tweemaal boe
daarom kreeg ik mijn kuur
en ovuleerde ik bij de buur
de boer liet er geen gras over groeien
en zou zich er mee bemoeien
hij zei luister nu eens goe
ik gan niet betalen voor een ander zijn koe
maar de buurman
die wist er al van
en zette het op een loop
en riep, hoop is niet te koop