Vandaag was het weer helemaal raak
Ik noem het dan een K-dag
vul zelf maar in
Het gebeurd steeds minder vaak
en daar zit het em in
De scherpe kantjes van verdriet gaan eraf
En je/het gewone leven gaat door
Maar je bent er zeker nog niet vanaf
Zeggen/roepen de specialisten in koor.
Verdriet is niet te beïnvloeden
en/of te sturen
Het gaat zijn eigen gang
soms kan het wat langer duren
in een ieders belang.
Maar gaat het zachter worden dat verdriet
komt er een waterig zonnetje door
dingen die je niet zag en nu wel ziet
je hoort zelfs een genezend koor.
Ja, genezend, want muziek kan dat doen
Herstellend-verzachtend- meedenkend-enzovoort
Soms beter dan een arm om je heen
of een zoen
Zoals je zou denken
dat het hoort.