Water.
Is voor ieder
Noodzakelijk
Inde bijbel komt het regelmatig voor.
De Schepper stelde
Het zijn grenzen
Voor al wat leeft een levensspoor.
Hij stelde het in
Bij het doopritueel
Schoongewassen door het water,
Rein het nieuwe
Leven in.
Zijn genade als erflater.
Hij zat dorstig
Bij de bron
In Samaria te wachten.
Op die vrouw
In ’t middaguur
Bekende in het dorp dat haar niet achten.
Vroeg haar water
Tegen de dorst
Ontwikkelde het gesprek dat Hij de Bron is.
Als men zich hieruit lest
Is de dorst eeuwig verdwenen.
Levend water koel en fris.
th