Wensdenken
Beogen zonder zicht op het vermogen
waar capaciteit op voorhand ontbreekt
Verklaren zij overtuigend met droge ogen
te weten hoe de vork in de steel steekt
Onderweg naar economisch falen
lijkt de toekomst weg te ebben
Omdat we met houders van materialen
een verschil van mening hebben
Panelen uit China, verbinding verdacht
accu’s gevuld met metalen van de Russen
Terwijl de wereld op de transitie wacht
zijn er te weinig lui om daaraan te klussen
Iedereen een elektrische wagen
terwijl de branche zich nog verzet
Dan rijzen bij mij alom nog vragen
wordt de droom door realiteit geplet
Dan kwellen nog de infrastructuren
in het schakelen tussen de generatoren
Van droom tot realisme kan nog even uren
het juiste energieplan is nog niet geboren