Waarom is het toch zo moeilijk
Om contact met jullie te krijgen
Communiceren en begrijpen
Waarom zien jullie het niet?
Hoe jullie tegen ons praten
Doet enorm veel pijn
Wanneer we eindelijk iets willen vertellen
Waar we trots op zijn
We delen niet veel
Althans ik, dat heb ik niet geleerd
Maar als we onze mond open doen
Begrijp het dan niet verkeerd
Eindelijk delen we en hebben vertrouwen
Onze trots en vreugde
Een beetje waardering, trots
Maar toch, geen begrip
Een andere tijd, generatie wellicht
Of willen jullie het niet horen of zien
Niet geloven
Dat het beter kan misschien
Ik praat met mijn kinderen
Ze vertellen en delen met mij
Het mooie en het nare
Ze mogen trots en zichzelf zijn
Altijd!