Vierdaagse.
Wij houden hier
In de Moerberg
Onze eigen rijvierdaagse in IJmuiden
Donderdag mochten
Wij ook mee
Om deze klok te luiden.
Wij gingen verscheidende straten.
Zuiderkruis , Eenhoorn
Via Pleiadenlantsoen
Naar Orionweg
Langs Cepheusstraat
Die IJmuidenaren verkeerd uitspreken
Linaeus oversteken
Langs Zee en Havenmuseum
Waar wij de secretaris
Van het museum ontmoetten
Die ons begroette
Draaiden de Kompasstraat in
Allen met vrolijke zin
Grahamstraat met rode klaprozen
De kiertjes tegen de gevel verkozen
Naar het MOERBERGplantsoen
Schooljeugd met limonade rantsoen
Fruit omringd met Valley klanken
Rolsstoelen, stoelen en wat banken
Zonneschijn en blauwe lucht
Reinette en Cooky weerden zich geducht
Bewoners van W F Visserhuis en Breezicht
Waren met ons hier in ’t zonnelicht
Na een half uur weer terug naar de ZUIDERKRUIS.
Bijzonder welkom thuis.
th