MENSEN SMAAK
Men kijkt naar een krokodil:
een wereldreizigster wordt verslonden
met grote kroko tanden aan de oever
van de Blauwe Nijl uit wraak
vanwege dood van talloze soortgenoten
uit ijdelheid van leer
voor tassen, riemen, dassen en laarzen
In de rivier loeren nog drie krokodillen
aan de horizon verrijst de zon
bewegen baobab bomen hun kruinen