Herfstdagen in de zomer
De zon schijnt warm, de lucht is hemelsblauw,
kort daarop klettert regen ongenadig naar beneden.
Natuur lijkt verward en de seizoenen in ‘t nauw,
Herfst in de zomer schenkt ‘n combi in ‘t heden?
Gouden bladeren dansen door de tuin,
terwijl de bloemen nog vol geuren en kleuren.
Een raadsel, net als alles in ‘t prachtige duin,
waar herfst de zomer soms doet treuren.
Fris ontwakende ochtende vol dauw en vocht,
waar de middagzon ’t leven doet verzachten.
De wisseling van ‘t licht, n vreemdsoortig gedrocht,
waarin mens en dier naar de ware zomer smachten.
Herfstdagen in de zomer, een zeldzaam fenomeen,
dat ons doet verbazen en ons onverwachts verrast.
De natuur alsmaar in verandering waar moet dat heen,
‘t leert ons te veel herfst in de zomer voelt als ‘n last.
Hedro.20240708