Mindermeer
Toen de dag weer aanbrak
sprak een filosoof vanop een dak
Je moet niet meer,
maar ook niet minder dan een andere zijn
Het leven is, rijden op een smalle baan
zo gaat dat in dit aardse bestaan
en wat het je ook biedt
altijd tegenliggers in ’t verschiet
Rij niet als eerste in de berm maar tot op de rand
wellicht gaat de ander dan ook aan de kant
zo is er sprake van gelijkwaardigheid
en dat is een zaligheid
Ga dus niet zomaar als eerste in de berm
want dat geeft innerlijk gekerm
het voelt niet fair en kleineert
je wordt er door gedomineerd
En dat is niet goed
let dus op dat je het niet doet
ga als gelijken door het leven
en laat je door fairheid omgeven
De filosoof kwam van het dak
van waarop hij sprak
hij reed door, aan de rand
en wuifde nog met zijn hand