Vlinderke
vlinderke, wat ben je mooi
wat zijn je vleugeltjes teer
ach, vlieg nou niet weg
of kom je strakjes weer
je danst bij de vlinderstruik
zo sierlijk en vol kleur
je strijkt op zijn bloemen neer
en geniet van hun geur
vlinderke, vertel me over vreugde
over geluk en over hoop
vertel me over de liefde
en over jouw levensloop
vertel me over de verandering
die jij hebt ondergaan
en vertel me ook hoe ik
met veranderingen om moet gaan
vlinderke, vlieg naar de hemel
vertel me hoe het daar is
zal daar de rust te vinden zijn
die ik in dit leven mis