Een dom gansje
Zal ik je eens wat vertellen,
ik had gisterenavond sjans.
Mijn moeder vond het niks,
die vindt mij een domme gans.
Ik had mezelf heel mooi gemaakt,
er was een danspartij.
En die leuke jongen,
die zag wel wat in mij.
We dansten eerst een weense wals,
toen bleven we een poosje staan.
Daarna kwam de ganzenpas,
maar daar vond ik niets aan.
We hadden reuze lol,
opeens was het voorbij.
Hij zag een ander gansje
en weg was hij.
Ik vond het heel gemeen
en lag huilend in het gras.
Er was niemand die me troostte,
‘k wou dat ik nooit geboren was.
Mijn moeder zei toen:
Wat heb ik je gezegd? Nou?
Ik zag het al meteen,
die jongen, dat was niks voor jou.
En stop nu maar met huilen,
er komt vast een nieuwe kans.
Voor je het weet
heb je bij een ander sjans.
Mijn moeder kreeg gelijk,
want bij de volgende dans
ontmoette ik
mijn allerliefste Hans.