Achtergrondmuziek
Wij horen de klanken, volume op acht
swingen, zingen, kennen elk woord
Het ritme heeft ons in z’n macht
een vreemde ruis wordt niet gehoord
Niet de tonen van de componisten
maar de kakofonie van de dirigenten
Die met allerhande doortrapte listen
een waarborg creëren voor hun centen
Er spelen beleidsorkesten in de maat
Volgen de Baton achteloos op en neer
Weten van de dirigent geen kwaad
horen in de gespannen snaar geen sneer
Het is een volkslied met multikleuren
bedoeld om te verwarren of te vermaken
De centenbak gaat langs de deuren
om onze spaarzaamheid te kraken
De faders zijn bewust verschoven
zodat de achtergrond geen boventoon
En wie in de harmonie blijft geloven
krijgt vanzelf het verdiende loon