Een ijsje
Likken aan een heerlijk ijsje
half gebogen naar de grond
omdat het altijd smelt en lekt
draai ik mijn ijsje rond en rond
Er zijn vele, vele smaken
met het kiezen ben ik heel gauw klaar
ik wil alleen vanille-ijs
een andere smaak, die neemt een ander maar
Vroeger, in mijn kinderjaren
kwam er een ijscokar voorbij
met zijn vrolijke getingel
maakte hij iedereen blij
We renden dan naar binnen
hopend dat hij hier bleef staan
mogen we een dubbeltje voor een ijsje
gauw, we zien hem alweer verder gaan
Een ijsje is nu heel wat duurder
maar ‘t smaakt net zo lekker als toen
van de vele soorten en smaken
kunnen we genieten in elk seizoen