Zomerimpressie
Ooh ja, het mag
een warme zomerse dag
ik leg me achterover
Ooievaars vliegen over
andere vogels zijn stil
geeneen die nog zingen wil
alleen een Winterkoning laat van zich horen
alsof hij per se bij de zomer wil horen
Canadese guldenroede opent zonder verzuim
schoorvoetend een gele bloempluim
en de Teunisbloemen pronken bloem per bloem
en lijken de grote broer van boterbloem
Bescheiden van aard
zijn ze goud waard
bij valavond onder de klimop
zie ik een jonge egelskop
en in de donkerte zijn vallende sterren te zien
wel vijftien
het zijn de perseïden
die een mooi tafereel bieden
ik zag net nog op de valreep
een geelwitte streep
de heldere nacht ruimt baan
want een zomerse dag kondigt zich aan
Je hoort de kauwkes
ze zitten op de schouwkes
de hemel kleurt stilaan blauw
een Kauw roept kaw kauw
en een tortelduif
haalt alles uit de schuif
zittend op de barbecue
zoept haar oeoe… oe, oeoe...oe
de nacht verdwijnt
de zon schijnt
ooh ja, het mag
een warme zomerse dag