De stille soldaat
Geen hij of zij, maar allebei
geen orders, maar een eigen zicht
Hebben normen op een rij
zien wat bewust is aangericht
Tussen de regels zien zij verhalen
niet verteld, maar wel beleefd
Zij zijn het, die de mist vertalen
die de naïeveling omgeeft
Het is verzet tegen machten
die vrijheden niet waarderen
Die doen, of zij de wereld pachten
en onze normen torpederen
Juiste informatie is het wapen
waarmee soldaten kunnen treffen
Maken wakker, die nog slapen
met beargumenteerd beseffen
Zij verdienen het respect
voor al hun ongebreideld pogen
Hun uiterste alertheid is gewekt
omdat het volk wordt bedrogen