Geduld en wachten
Het duurt veelal te lang
Gek, want het is tijd die doet verzachten
De droger van de tranen op jouw wang
Maar wanneer die tijd zich keert
Jij die niet langer wachten kan
Denk dan nog eens terug, wat heb je geleerd
Wat is er nu anders dan?
Wachten maakt de prijs groot
En afstand verzacht het hart
Sla jezelf niet uit het lood
Liefde is vloeibare smart
En het zal nog vaak genoeg verstillen
Om plotsklaps weer vloeibaar te zijn
Geen momenten verspillen
Het grote leven vind je in het klein
Wanneer de wind met je danst
Een vlinder je zacht beroerd
Het avondlicht in de kamer glanst
Het leven dat raakt en vervoerd
Hoe meer je geeft
Hoe meer het komt
Het besef je leeft
Leven vind je daar waar het verstomt
In stilte, in rust
Voorbij onze grenzen van uren en tijd
Dan pas word je bewust
Dat dit leven barst van mooiigheid