Trippel trappel
Een stadsduif wandelde traag
met een hongertje in de maag,
in Mechelen op het plein
niet denkend aan de lijn.
Trippelt op zoek naar gemors
van toeristische donors,
ze noemen hem ‘Den Blauwe’
het is daar een ouwe getrouwe.
Zijn weinige kakjes worden getolereerd
en wordt daarom niet geweerd,
meestal is hij ook alleen
komt heel even en gaat heen.
In dat pand
is hij vaste klant,
maar in Barcelona vond hij het veel te druk
en in Parijs trapte men zijn vleugel bijna stuk.
nee, in Mechelen op het plein
is het echt fijn om te zijn,
trippel trappelt van tafel naar tafel
voor restjes van gebak en wafel.