De duisternis
Een duisternis omhult,
de wonden van het verleden.
Verbergt hoe pijnlijk de waarheid is,
en het besef dat elke actie,
onherroepelijke gevolgen kent,
leidend naar dezelfde weg.
Een onmachtig zelfbesef,
vastklampend aan het ongrijpbare geloof,
dat dit het leven is.
Een duisternis, zo diep,
die je wezen gevangen houdt,
en nu zijn ware gelaat onthult.
Het gevoel, overmand,
dat de pijn en het verdriet vergeefs zijn,
dat de schade niet te verbergen valt.
Alles stapelt zich op, tot één geheel,
onder de schaduw die zich werpt over je ziel.
En het besef daalt in,
dat dit het einde is van een lange weg.