KNRM.
Reddingsmaatschappij
Met koninklijke waarde
Toont in foto’s hier in museum aan.
De grootse hulp
Die zij bieden
Bij nood
Aan hen die op het water bijna vergaan.
Moderne boten
Snel, zelf omkeerbaar
Trotseren het stormgeweld.
Veel vrijwilligers
Riskeren hun leven
Komen voor die in gevaar zijn toegesneld.
Diverse reddingsboten
Zijn langs de kustlijn
Gestationeerd, alsmede langs groot binnenwater.
Waar zeilboot , zwemmer
In gevaar verkeerd
Financiering veelal door erflater.
th