Late herfstmiddagzon
Late middag in de herfst,
De zon verwarmt nog even,
Haar kracht is al gebroken,
De zonnegloed gaat reeds beven.
Haar weemoed hangt voelbaar in de lucht,
De goudrode herfstgloed strijkt laag verder,
Haar kracht dooft dagelijks verder uit,
Toch ben ik een echte herfstliefhebber.
Haar gouden stralen gluren nog even,
Door de sluiers van de late middagtijd,
Alsof ze zegt: "Ik moet nu gaan,
Weet dat ik je morgen weer even verblijdt”.
Hedro 20240924