Mensenhanden
Er zijn handen die redding bieden bij een ramp
onzelfzuchtig met gevaar voor eigen leven
Die zijn van de strijders in het goede kamp
de helpende hand, dat is hun streven
Heldendaden in samenwerking gedaan
tegen onverwachte natuurlijke machten
Nog niet beseffend, waar komt het vandaan
maar eerst de nood en leed verzachten
Een overval door een bizarre najaarsstorm
die vele levens heeft verwoest en genomen
Brengt mij bij de vraag, hoe het in deze vorm
en op welke wijze tot ontwikkeling is gekomen
Zitten er nog mensenhanden in het zaaien
om wolk en watermassa’s te dirigeren
Brengt over-ijver het onverklaarbaar waaien
krijgen we de tijd om het goed te analyseren
We zien geknutselde buien in de Emiraten
waar de droogte ook bruut een einde vond
En nu steeds meer in de Europese staten
vreemde verplaatsingen van water en grond
Er wordt geknoeid chemische stoffen
maar gewezen naar motoren die verbranden
Misschien wordt de reden aangetroffen
in het weerbeheer door mensenhanden ?