Kleine stukjes van mijn jeugd
Een step, een fiets
O, wat een vreugd
Samen wandelen in het park
Rond de vijver
Eendjes voeren
Ballen op het gras
wat niet mocht, maar wat wel was
Verstoppen in de struiken
Door de prut, zwart naar huis
De tobbe in
De douche bestond niet in ons gezin
Samen rond de tafel
Ieder een stuk krant voor zich
Pinda’s doppen
Later een spel mens erger je niet.
Waar is die tijd gebleven
Waarom is dat vergaan
Het is me altijd bij gebleven
Zal ook nooit meer overgaan
Een mooie tijd
Beleefd in vreugd
Dat was de tijd
Mijn stukje jeugd
Arie 29-11-2000