CATWEAZLE
Heel lang haar en 'n schonkig lijf
broze botten, oud en stijf
'n gezicht getekend door het leven
en handen die constant beven.
Lopen doet hij niet meer zo vlot
daardoor is hij het mikpunt van ieders spot
Catweazle!...roepen ze naar hem
met 'n van spot en haat vervulde stem.
Hij is geen mens zoals ik en jij
voor hem is de oorlog nog niet voorbij
want als iedereen je zo laat stikken
is het elke dag weer stevig slikken.
De geest van het algemene denken
zal hem altijd blijven krenken
de maatschappij blijft zijn gevoelens negeren
en tot zolang zal de oorlog blijven regeren.
David S, 30 november 2000.