ik werd weggehaald van thuis,
en geplaatst in een tehuis.
ik werd geplaatst onder toezicht,
de school had ze ingelicht.
ze hadden de wonden gezien,
nog erger als voordien.
ik bleef het afstrijden,
maar kon een plaatsing niet vermijden.
in het tehuis was het al niet veel beter,
niet naar hun zin geen eten.
wat teveel vragen,volgende er slagen.
en ook al deed je zo je best,
er volgde toch altijd kamerarrest.
het was nooit goed,
maar ontnam wel al je moed.
eindelijk een daguitstap naar zee,
er gingen twee opvoeders mee.
ik lag tussen twee duinen in,
en had het naar mijn zin.
ik lag wat afgelegen,
zodat ik rustig een boek kon lezen.
plots werd ik hardhandig vastgepakt,
en werd brusk verkracht.
ik mocht geen woord zeggen,
of hij zou mij het loodje om leggen.
ik was te verdoofd,
en mijn angst te groot.
later werd hij ontslaan,
had het nog bij andere kinderen gedaan.
hij is terecht gesteld,
maar ik blijf door dromen gekweld.
hij is nu inmiddels dood,
maar de wonden in mijn hart zijn nog groot.
jaren voelde ik mij schuldig en bedrogen,
en dacht ik echt ben ik daarvoor geboren.
de schuldgevoelens zijn gebleven,
en draag ik mee voor de rest van mijn leven.
§ linda §