De medemens.
Aandacht voor de medemens, is bij veel mensen een onbekend iets,
Egoïsme rijkdom en luxe dat is wat je om je heen ziet,
De een wil het nog mooier, dan de ander, en het gaat maar door
Natuurlijk, je bent tweeverdiener, dus je gaat ervoor,
We staan niet meer stil bij armoe en eenzaamheid
En die oudere, die snakt naar een beetje warmte en gezelligheid
Ja, die tijd dat we saamhorig waren, is verleden tijd
We hebben het té goed en beslist geen tijd,
Dus het zijn de ouderen en eenzamen die je vermijdt
Waarom is er zo weinig respect en verdraagzaamheid?
Ik weet het niet, maar wat zeker is, we leven in een zorgelijke tijd.
Rosie