Dit schrijf ik als laatste eerbetoon aan mijn overgrootmoeder, die drie jaar geleden is overleden. Omdat ik op haar crematie niks kon zeggen.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Omama,
13 jaren heb ik u gekent
altijd vond ik het fijn u te zien
Ik weet nog uw gezellige huisje
in een ouderenflat in Koog aan de Zaan
Bij u was het altijd gezellig
met thee en koekjes op de bank
We kregen vaak uw kleingeld
"Om te sparen in je spaarpot" zei u
Omama,
als u het mij vraagt
ging u te vroeg
maar het was uw tijd
bijna 94 is oud genoeg
U was gezond
tot u viel en uw heup brak
nieuwe heup, operatie geslaagd
toen kreegf u lonontsteking
dat was u fataal
Ik was ik het zwembad
toen ik het hoorde
Ik was er kapot van
Nooit meer gezellig thee drinken
Maar het is goed zo
het was uw tijd
Ik hou van u
Rust zacht,
mijn lieve omama
Uw kleindochter
Kirsten