Eenzaam .
Eenzaamheid is een groot verdriet ,
je kent haar wel maar verdraagd ze niet .
Je graf bedolven onder fraaié woorden ,
van mensen die je levend nooit aanhoorden .
Wat is het moeilijk om alleen te zijn ;
alleen met je zelf en die doffe pijn .
Eenzaamheid is ver verspreid ,
’t is een ziekte die goed gedeidt .
Hoe banger je wordt , hoe meer je vermijdt ,
hoe groter de kans dat het zich aan jou vergrijpt .
Alleen in de dood is het leven zacht ;
verzoend met het lot dat er niemand op je wacht.
Eenzaamheid , je vergeet haar nooit ,
geef haar je leven , dan heb je dit vergooit .
Op je grafsteen verschijnen dan geen spreuken ,
zefs geen spook dat op je graf komt beuken .
Marth Haesendonckx .