Vergeef me ,
Naast mijn dromen slaapt het niets ,
’t is de dood die mijn gedachten kiest .
Vergeef me liefste dat ik je verliet ;
vergeef me liefste , ik kende je niet .
Weldra is het morgend dan is alles voorbij ,
als het licht wordt verblind het mij .
Heel de dag ben ik verloren ,
tot de avond wordt geboren .
Vannacht komt de demon mischien voorgoed ,
dan leeft mijn huid , ik bloed .
Laat me in jouw liefde geloven ;
zodat je warmte de angst in mij kan doven .
Ik voel me beschaamd dat ik je mijn leegte tonen moet .
Nu zie je ’t zelf ; ik doe toch nooit iets goed .
Ik stemde toe in al mijn overmoed ,
maar heb slechts angst in overvloed .
Marth Haesendonckx .